Kültür Mozaiği: Yöresel Yemekler
Tarihi, Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Değerleriyle Türkiye...
Menu
Ana Sayfa
Tarihi Mekanlar ve Yerler
Yöresel Yemekler
Yöresel Halk Oyunları
Geleneksel El Sanatları
İllerin Resimleri
Yöresel Yemekler
Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep. İkinci 154 çeşitle Elazığ, üçüncü sırada ise 93 çeşit yiyecekle Ankara var.
Adana:
Adana kebabı
Şalgam suyu
Süllüm
Adıyaman:
Basalla
yapıştırma
hıtap
Afyonkarahisar:
Sakala çarpan çorba
zürbiye
sırtsırta
Ağrı:
Abdigör köftesi
gösteberg et
selekeli (saç kavurma)
Aksaray:
Soğanlama
bamya çorbası
çiğleme
Amasya:
Kesme ibik çorbası
unutma beni
eli böğründe
Ankara:
Calla
öllüğün körü
saçkıran
Antalya:
Arap kadayıfı
karpuz kabuğu reçeli
bergamut reçeli
Ardahan
:
Evelik aşı
pişi
i
kuymak (mıhlama)
Artvin:
Hınkal
çergebaz
gendima
Aydın:
Kulak çorbası
pelvize tatlısı
paşa böreği
Balıkesir:
Saçaklı mantı
mafiş tatlısı
börülce ekşilemesi
Bartın:
Pumpum çorbası
yumurtalı isbut
kabak burması
Batman:
Bumbar
Şam börek
perde pilavı
Bayburt:
Tatlı çorba
galaçoş
ekşi lahana
Bilecik:
Keklik kebabı
piruhi
samsı
Bingöl:
Dut Pekmezi
Bitlis:
Büryan kebabı
şekalok
çorti köftesi
Bolu:
Kedi batmaz
kaldırık dolması
kaşık sapı
Burdur:
Testi kebabı
kabak helvası
Burdur muhallebisi
Bursa:
Ekşili baş çorbası
etli gavata
İnegöl köftesi.
Çanakkale:
Tumbi
lakerda
erik macunu
Çankırı:
Yaren güveci
mıkla
tutmaç
Çorum:
Leblebi
cızlak
çullama
Denizli:
Çaput aşı
alaçora
sıyırma
Diyarbakır:
Karpuz
Diyarbakır Çiğeri
patlıcan meftunesi
Düzce:
Çerkez tavuğu
şıl böreği
lepsi
Edirne:
Mamzama
hardaliye
satır kebabı
Elazığ
Anamaşı
tavşan üfelemesi
hürriyet kadayıfı
Erzincan:
Tulum peyniri
tava leblebisi
.
Erzurum:
Cağ kebabı
den çorbası
çaşır
Eskişehir:
Çiğ börek
abısta
.
.
Gaziantep:
Alinazik kebabı
Antep fıstığı
Köse Sefer kabağı dolması.
Giresun:
Hamsi böreği,
çalıçileği çorbası
karalahana diblesi
Gümüşhane:
Köme
lemis
haşıl
Hakkari:
Golol çorbası
kepaye
Kiflik
Hatay:
Kaytaz böreği
taş kadayıf
kuş gözü
Iğdır:
Bozbaş yemeği
helise
perzana
Isparta:
Sakala sarkan
kabine
kuyruğu sulu
İstanbul:
Kanlıca yoğurdu
Sultanahmet köftesi
Beyinli Beykoz kebabı
İzmir:
İzmir köftesi
papaz yahnisi
radika salatası
Kahramanmaraş:
Dövme dondurma
pıtpıt lapası
çullama
Karabük
:
Göbü
gatlaç
malak
Karaman:
Batırık
bidik
paraköfte
Kars:
Kaşar
gravyer
tandırda kaz çekmesi
Kastamonu:
Köle hamuru
cırık tatlısı
delioğlan sarığı
Kayseri:
Pastırma
sucuk
mantı
Kırıkkale:
Kömbe
külleme
sarığı burma
Kırklareli:
Sulu kaçamak
kuru kaçamak
bıldırcın kağıt kebabı
Kırşehir:
Keykef
temal
Kilis:
Cennet çamuru
firik pilavı
mazlum
Kocaeli:
Kandıra yoğurdu
pişmaniye
Konya:
Düğün yemeği
etli ekmek
Kütahya:
Namaz dolması
tosunum
Çene çarpan çorbası
Malatya:
Kayısı
analı-kızlı
kurşun geçmez köftesi
Manisa:
Mesir macunu
Kula güveç kapaması
şekerli pide
Mardin
:
Ceviz sucuğu
ikbebet (içli köfte)
semberuk
Mersin:
Cezerye
tantuni
kerebiç
Muğla:
Dutmeç
çopur
ot ekşilemesi
Muş:
Muş köftesi
çorti aşı.
Nevşehir:
Ağpakla
dıvıl
sızgıt
Niğde:
Mangir çorbası
üzüm boranası
unlu söğürme
Ordu:
Melocan (diken ucu) kavurması
mısır yağlaşı
hoşgıran kavurması
Osmaniye:
Tirşik (pancar)
yer fıstığı
toğgar
Rize
:
Anzer balı
hamsi çiğirtası
enişte lokumu
Sakarya:
Pekmez
yoğurt
Samsun:
Samsun pidesi
turşu kavurması
kocakarı gerdanı
Siirt:
Zivzik narı
Pervari balı
perde pilavı
Sinop:
Sinop kestanesi
nokul
mamalika
Sivas:
Sivas kebabı
peskutan çorbası
pezik turşusu
Şanlıurfa:
İsot
şıllık tatlısı
Urfa kebabı
Şırnak:
Kutlık
serbıdev
Resim yazısı ekle
Tekirdağ:
Tekirdağ köftesi
Tokat:
Tokat kebabı
bacaklı çorba
Trabzon:
Vakfıkebir ekmeği
Akçaabat köftesi
Tunceli:
Şavak tulum peyniri
Pülümür balı
zerefet
Uşak:
Alacatene
haşhaş sürtmesi
ciğerli bulgur
Van:
Otlu peynir
inci kefali
ilitme
Yalova:
Pavli
luhu şuşkey çirbuli
lalanga
Yozgat:
Testi kebabı
arabaşı
Zonguldak:
Çaycuma yoğurdu
Osmanlı çileği
beyaz baklava
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)