Kültür Mozaiği: Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler



  

 

 
 Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep. İkinci 154 çeşitle Elazığ, üçüncü sırada ise 93 çeşit yiyecekle Ankara var.

  
Adana:
Adana kebabı
Şalgam suyu
Süllüm
Adıyaman:
Basalla
yapıştırma

hıtap

Afyonkarahisar:
Sakala çarpan çorba
zürbiye
sırtsırta
Ağrı:
Abdigör köftesi
gösteberg et
selekeli (saç kavurma)
Aksaray:
Soğanlama
bamya çorbası
çiğleme
Amasya:
Kesme ibik çorbası

unutma beni 

eli böğründe
Ankara:
Calla
öllüğün körü
saçkıran

Antalya:
Arap kadayıfı
karpuz kabuğu reçeli
bergamut reçeli
Ardahan:
Evelik aşı
pişi
i
kuymak (mıhlama)
Artvin:
Hınkal
çergebaz

gendima
Aydın:
Kulak çorbası
pelvize tatlısı
paşa böreği
Balıkesir: 
Saçaklı mantı
mafiş tatlısı
börülce ekşilemesi
Bartın: 
Pumpum çorbası
yumurtalı isbut
kabak burması
Batman:
Bumbar
Şam börek
perde pilavı
Bayburt: 
Tatlı çorba
galaçoş
ekşi lahana
Bilecik: 
Keklik kebabı
piruhi
samsı
Bingöl:

Dut Pekmezi
Bitlis:
Büryan kebabı
şekalok
çorti köftesi
Bolu:
Kedi batmaz
kaldırık dolması
kaşık sapı
Burdur:
Testi kebabı
kabak helvası
Burdur muhallebisi
Bursa: 
Ekşili baş çorbası

etli gavata
İnegöl köftesi.
Çanakkale:
Tumbi
lakerda
erik macunu
Çankırı:
Yaren güveci
mıkla
tutmaç
Çorum: 
Leblebi
cızlak
çullama
Denizli:
Çaput aşı
alaçora
sıyırma
Diyarbakır: 
Karpuz
Diyarbakır Çiğeri

patlıcan meftunesi
Düzce:
Çerkez tavuğu
şıl böreği
lepsi
Edirne:
Mamzama

hardaliye

satır kebabı

Elazığ

Anamaşı
tavşan üfelemesi
     
hürriyet kadayıfı

Erzincan:
Tulum peyniri

tava leblebisi

.
Erzurum:
Cağ kebabı

den çorbası

çaşır

Eskişehir:
Çiğ börek

abısta

.
.
Gaziantep:
Alinazik kebabı

Antep fıstığı

Köse Sefer kabağı dolması.

Giresun:
Hamsi böreği,

çalıçileği çorbası

karalahana diblesi

Gümüşhane:
Köme

lemis

haşıl

Hakkari:
Golol çorbası

kepaye

Kiflik

Hatay:
Kaytaz böreği

taş kadayıf

kuş gözü

Iğdır: 
Bozbaş yemeği

helise

perzana

Isparta:
Sakala sarkan


kabine
kuyruğu sulu

İstanbul: 
Kanlıca yoğurdu

Sultanahmet köftesi
     
Beyinli Beykoz kebabı

İzmir: 
İzmir köftesi

papaz yahnisi

radika salatası

Kahramanmaraş:
Dövme dondurma
     
pıtpıt lapası

çullama

Karabük:
Göbü

gatlaç

malak

Karaman:
Batırık
     
bidik
     
paraköfte

Kars: 
Kaşar

gravyer

tandırda kaz çekmesi

Kastamonu:
Köle hamuru

cırık tatlısı

delioğlan sarığı

Kayseri:
Pastırma

sucuk

mantı

Kırıkkale:
Kömbe

külleme

sarığı burma

Kırklareli:
Sulu kaçamak


kuru kaçamak
bıldırcın kağıt kebabı

Kırşehir:
Keykef
 

temal
Kilis: 
Cennet çamuru

firik pilavı


mazlum
Kocaeli: 
Kandıra yoğurdu

pişmaniye


Konya: 
Düğün yemeği

etli ekmek

Kütahya:

Namaz dolması
tosunum

Çene çarpan çorbası

Malatya: 
Kayısı

analı-kızlı

kurşun geçmez köftesi

Manisa:
Mesir macunu
     
Kula güveç kapaması

şekerli pide

Mardin:
Ceviz sucuğu

ikbebet (içli köfte)

semberuk

Mersin:
Cezerye

tantuni

kerebiç

Muğla:
Dutmeç

çopur
     

ot ekşilemesi
Muş: 
Muş köftesi

çorti aşı.


Nevşehir:
Ağpakla

dıvıl

sızgıt

Niğde:
Mangir çorbası
     
üzüm boranası

unlu söğürme

Ordu: 
Melocan (diken ucu) kavurması

mısır yağlaşı

hoşgıran kavurması

Osmaniye:
Tirşik (pancar)

yer fıstığı
     
toğgar
 
Rize:
Anzer balı

hamsi çiğirtası

enişte lokumu

Sakarya:
Pekmez
  
yoğurt


Samsun: 
Samsun pidesi

turşu kavurması
     
kocakarı gerdanı

Siirt:
Zivzik narı

Pervari balı

perde pilavı

Sinop:
Sinop kestanesi

nokul

mamalika

Sivas:
Sivas kebabı
     
peskutan çorbası

pezik turşusu

Şanlıurfa:
İsot

şıllık tatlısı

Urfa kebabı

Şırnak:
Kutlık

serbıdev

Resim yazısı ekle

Tekirdağ:
Tekirdağ köftesi
 
Tokat:
Tokat kebabı
 
bacaklı çorba

Trabzon:
Vakfıkebir ekmeği

Akçaabat köftesi

Tunceli:
Şavak tulum peyniri

Pülümür balı

zerefet

Uşak:
Alacatene

haşhaş sürtmesi
     
ciğerli bulgur

Van: 
Otlu peynir

inci kefali

 ilitme

Yalova: 
Pavli

luhu şuşkey çirbuli

lalanga

Yozgat: 
Testi kebabı

arabaşı

Zonguldak:
Çaycuma yoğurdu

Osmanlı çileği

beyaz baklava