Tarihi, Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Değerleriyle Türkiye...
Menu
(Taşı…)
Ana Sayfa
Tarihi Mekanlar ve Yerler
Yöresel Yemekler
Yöresel Halk Oyunları
Geleneksel El Sanatları
İllerin Resimleri
▼
Yöresel Yemekler
Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep. İkinci 154 çeşitle Elazığ, üçüncü sırada ise 93 çeşit yiyecekle Ankara var.
Adana:
Adana kebabı
Şalgam suyu
Süllüm
Adıyaman:
Basalla
yapıştırma
hıtap
Afyonkarahisar:
Sakala çarpan çorba
zürbiye
sırtsırta
Ağrı:
Abdigör köftesi
gösteberg et
selekeli (saç kavurma)
Aksaray:
Soğanlama
bamya çorbası
çiğleme
Amasya:
Kesme ibik çorbası
unutma beni
eli böğründe
Ankara:
Calla
öllüğün körü
saçkıran
Antalya:
Arap kadayıfı
karpuz kabuğu reçeli
bergamut reçeli
Ardahan
:
Evelik aşı
pişi
i
kuymak (mıhlama)
Artvin:
Hınkal
çergebaz
gendima
Aydın:
Kulak çorbası
pelvize tatlısı
paşa böreği
Balıkesir:
Saçaklı mantı
mafiş tatlısı
börülce ekşilemesi
Bartın:
Pumpum çorbası
yumurtalı isbut
kabak burması
Batman:
Bumbar
Şam börek
perde pilavı
Bayburt:
Tatlı çorba
galaçoş
ekşi lahana
Bilecik:
Keklik kebabı
piruhi
samsı
Bingöl:
Dut Pekmezi
Bitlis:
Büryan kebabı
şekalok
çorti köftesi
Bolu:
Kedi batmaz
kaldırık dolması
kaşık sapı
Burdur:
Testi kebabı
kabak helvası
Burdur muhallebisi
Bursa:
Ekşili baş çorbası
etli gavata
İnegöl köftesi.
Çanakkale:
Tumbi
lakerda
erik macunu
Çankırı:
Yaren güveci
mıkla
tutmaç
Çorum:
Leblebi
cızlak
çullama
Denizli:
Çaput aşı
alaçora
sıyırma
Diyarbakır:
Karpuz
Diyarbakır Çiğeri
patlıcan meftunesi
Düzce:
Çerkez tavuğu
şıl böreği
lepsi
Edirne:
Mamzama
hardaliye
satır kebabı
Elazığ
Anamaşı
tavşan üfelemesi
hürriyet kadayıfı
Erzincan:
Tulum peyniri
tava leblebisi
.
Erzurum:
Cağ kebabı
den çorbası
çaşır
Eskişehir:
Çiğ börek
abısta
.
.
Gaziantep:
Alinazik kebabı
Antep fıstığı
Köse Sefer kabağı dolması.
Giresun:
Hamsi böreği,
çalıçileği çorbası
karalahana diblesi
Gümüşhane:
Köme
lemis
haşıl
Hakkari:
Golol çorbası
kepaye
Kiflik
Hatay:
Kaytaz böreği
taş kadayıf
kuş gözü
Iğdır:
Bozbaş yemeği
helise
perzana
Isparta:
Sakala sarkan
kabine
kuyruğu sulu
İstanbul:
Kanlıca yoğurdu
Sultanahmet köftesi
Beyinli Beykoz kebabı
İzmir:
İzmir köftesi
papaz yahnisi
radika salatası
Kahramanmaraş:
Dövme dondurma
pıtpıt lapası
çullama
Karabük
:
Göbü
gatlaç
malak
Karaman:
Batırık
bidik
paraköfte
Kars:
Kaşar
gravyer
tandırda kaz çekmesi
Kastamonu:
Köle hamuru
cırık tatlısı
delioğlan sarığı
Kayseri:
Pastırma
sucuk
mantı
Kırıkkale:
Kömbe
külleme
sarığı burma
Kırklareli:
Sulu kaçamak
kuru kaçamak
bıldırcın kağıt kebabı
Kırşehir:
Keykef
temal
Kilis:
Cennet çamuru
firik pilavı
mazlum
Kocaeli:
Kandıra yoğurdu
pişmaniye
Konya:
Düğün yemeği
etli ekmek
Kütahya:
Namaz dolması
tosunum
Çene çarpan çorbası
Malatya:
Kayısı
analı-kızlı
kurşun geçmez köftesi
Manisa:
Mesir macunu
Kula güveç kapaması
şekerli pide
Mardin
:
Ceviz sucuğu
ikbebet (içli köfte)
semberuk
Mersin:
Cezerye
tantuni
kerebiç
Muğla:
Dutmeç
çopur
ot ekşilemesi
Muş:
Muş köftesi
çorti aşı.
Nevşehir:
Ağpakla
dıvıl
sızgıt
Niğde:
Mangir çorbası
üzüm boranası
unlu söğürme
Ordu:
Melocan (diken ucu) kavurması
mısır yağlaşı
hoşgıran kavurması
Osmaniye:
Tirşik (pancar)
yer fıstığı
toğgar
Rize
:
Anzer balı
hamsi çiğirtası
enişte lokumu
Sakarya:
Pekmez
yoğurt
Samsun:
Samsun pidesi
turşu kavurması
kocakarı gerdanı
Siirt:
Zivzik narı
Pervari balı
perde pilavı
Sinop:
Sinop kestanesi
nokul
mamalika
Sivas:
Sivas kebabı
peskutan çorbası
pezik turşusu
Şanlıurfa:
İsot
şıllık tatlısı
Urfa kebabı
Şırnak:
Kutlık
serbıdev
Resim yazısı ekle
Tekirdağ:
Tekirdağ köftesi
Tokat:
Tokat kebabı
bacaklı çorba
Trabzon:
Vakfıkebir ekmeği
Akçaabat köftesi
Tunceli:
Şavak tulum peyniri
Pülümür balı
zerefet
Uşak:
Alacatene
haşhaş sürtmesi
ciğerli bulgur
Van:
Otlu peynir
inci kefali
ilitme
Yalova:
Pavli
luhu şuşkey çirbuli
lalanga
Yozgat:
Testi kebabı
arabaşı
Zonguldak:
Çaycuma yoğurdu
Osmanlı çileği
beyaz baklava
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle